Barion Pixel WAX – buywake.hu

WAX

...hogy mi miért is használunk waxot? Erre egy elég egyszerű és hatásos választ tudunk adni, utálunk megtapadni az elemeken. Hiába a sok fröcskölés, a nap (sajnos) pillanatok alatt lekapja a vizet az elem felületéről és ezáltal tapadós lesz, de emiatt már nem nagyon aggódunk. Nemcsak a deszka aljának védelme miatt, de a saját védelmünk miatt is érdemes waxolni: egy megtapadás a kickeren/slideren nem csak egy kellemetlen esést okozhat, hanem akár egy húzódást, rosszabb esetben komolyabb sérülést is.

 

A KÖRNYEZETBARÁT WAX

Egy holland cég, a WAXTHAT piacra dobta a 100%-ban lebomló és környezetbarát wakeboard waxot, ami nem csak csúszsát biztosít, hanem a deszka alján található GrindBase-t is védi a kopástól. Ugyanis, ha ez a réteg felhántolódik, akkor elképzelhető, hogy hosszú távon tapadni fog a wakeboard alja.

 

Milyen időközönként érdemes waxolni? Tapasztalataink szerint elég minden harmadik csúszásnál kenni a deszka alját, de a finnyásabbak sűrűbben is szokták használni. A waxot felvinni rettentő egyszerű: el kell oszlatni a deszka felületén a waxot (a jobban igénybe vett részeket pl.: élek mentén használjunk kicsit többet), majd egy parafa lappal mégjobban bele kell dolgozni a GrindBase-be.

 

A doboz magát a waxot, parafa lapot és egy matricát tartalmaz.
Előző poszt
Következő poszt

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.